Auksjoner

Drammen akvarieklubb har auksjon som en av våre hovedaktiviteter. Hvert år har vi 2 maratonauksjoner i tillegg til auksjon på medlemsmøtene,
Her finner du ut hvordan auksjonene foregår.

På medlemsmøtene.

Så sant det er noe å auksjonere bort har vi auksjon på alle våre medlemsmøter. Her kan alle bringe med det de ønsker å selge. Startbud er minimum 10 kr. og budene høynes med minimum 10 kr. pr. bud. Klubben tar 20% i salær av salgsprisen.

Objektene som skal selges må være relatert til akvariehobbyen. På klubbmøtene går det an å spørre under auksjonene hvis det er noe man lurer på. 

På maratonauksjonene.

2 ganger i året arrangerer klubben maratonauksjon. Her kommer det akvarister fra hele østlandet for å kjøpe å selge. Vanligvis har vi mellom 400 og 500 objekter på disse auksjonene. Vi bruker 4-5 timer før bordene er tomme. Her kan det gjelde andre regler for minstebud. Dette blir det opplyst om i begynnelsen av auksjonen. På maratonauksjonene blir det holdt et større tempo enn på klubbmøtene. her må man "følge med i timen" slik at ikke objekter man har lyst på blir solgt før man er klar. 
På maratonauksjonene er det som regel mange godbiter og man kan få tak i fisk som ikke er så vanlig i handelen. Klubben tar 20% i salær på salgsprisen. 

Generelt

Syk fisk skal ikke selges på våre auksjoner.
Det er viktig å pakke fisken riktig. Mye luft og lite vann i posene. Bruk isoporkasse eller pakk posene i avispapir.

eZ publish™ copyright © 1999-2005 eZ systems as