The most beautiful Aquariums of the world

Alf Jacob Nilsen og Svein A. Fosså

Tectum Publichers and Loft Publications

ISBN: 90-76886-09-1

Dette er en spennende og helt annerledes akvariebok – målgruppen er ikke først og fremst akvarister - snarere interiørarkitekter. Boken viser hvordan man bruker akvariet som et dekorativt element i innredningen, og billedmaterialet er gjort i fasjonable interiører over store deler av verden. Akvariene er som oftest innbygget og perfekt tilpasset interiører. Her er alle tekniske hjelpemidler ute av syne. I de fleste tilfellene er det antagelig leid inn profesjonelle folk til å sette opp akvariet og kanskje også videre stell. De fleste akvariene er så store at det må spesialredskap for å komme til med innredning og vedlikehold! Interiørene vi ser avbildet viser også tydelig at det ikke er folk med Ikea-møbler og små borettslagleiligheter som er besøkt. Her er ikke økonomi noen hindring.

Også for oss vanlige akvarister har denne estetisk vakre boken likevel mye å gi. Nevenyttige personer kan hente mange ideer – ikke minst til romløsninger og innbygging av akvarier. Her vises for eksempel et soverom med akvarium innbygd i veggen over dobbeltsenga. (Riktig nok i feil ende av soveværelset, hvis en skal betrakte fiskene fra senga). Det vises flere alternativer til å dele inn rom med store innbygde akvarier, innbygde hjørneakvarier, store søyleakvarier midt i rommene etc. Et tannlegekontor med et stort akvarium til å berolige pasientene er kanskje den mest originale løsningen!

Det er ikke småkar boken viser fram – f. eks. er det et akvarium på 5.400 liter med flott dybdevirkning som opptar et helt hjørne av en vinkelstue. Kort sagt – denne boken kan gi mange ideer, dagdrømmer og inspirasjon. Og ikke minst – være velegnet som utgangspunkt for forhandlinger med ”den bedre halvdelen” om plassering av akvariet i interiøret. For de som går i byggeplaner bør den absolutt leses før innvendig planløsning bestemmes.

Innholdet i akvariene er ikke det vesentlige i denne boken, men også her er det inspirasjon å hente. Det er mange saltvannsakvarier som vises. Interiørbildene er det viktigste i boken, men det er moro å konstatere at det er to kjente nordmenn som står bak teksten til en engelsk akvariebok skrevet for verdensmarkedet.

Gro D. Lervik
Drammen AK

Kommentarer

Du har ikke tilgang til å lage kommentarer.

eZ publish™ copyright © 1999-2005 eZ systems as