Logg inn 
 • Søk: • NAF / Artikler / Fisk / Levendefødere  Right menu

  Akvaristiske Aktiviteter


  Levendefødere

  Alfaro Huberi

  En spennende levendeføder

  Poecilia chica

  Jeg fikk tak i noen Poecilia chica i Skottland i fjor høst. Disse har jeg avlet frem en del av etter hvert og fått spredd rundt til andre Poecilia medlemmer og til medlemmer av Jæren A.K.

  Priapella Olmeca førstegangsoppdrett i gull

  Fra min gode venn Ian Sinclair I Skottland fikk jeg I høsten 2000 en liten stim, 5 stk., av denne flotte levendeføderen. Fiskene var omtrent voksne da jeg fikk dem. Hannen ca 3,5-4 cm, og hunnen ca.5 cm.

  Xenotoca eiseni

  Xenotoca eiseni er en levendefødende goodeidae med populærnavnet rødhalet goodeidae. Den kommer opprinnelig fra høylandet i Mexico. Her har jeg samlet noen bilder av denne arten.

  Xiphophorus Alvarezi

  Jeg fikk fra Skottland (hørt den setningen før?) et nydelig par med Xiphophorus alvarezi, fanget I Santa Domingo,som ligger sør i Mexico. Disse fiskene er for tiden mine desiderte favoritter av Xiphophorus slekten. De er fargerike, hannen bærer ett stort fint sverd, og de er livlige i akvariet.

  Xiphophorus Couchianus

  Jeg har I den senere tid fått tak i en del sjeldne levendefødende fisk fra en venn I Skottland. For det meste Xiphophorus (sverddrager) arter, deriblant en platy-type som heter Xiphophorus couchianus. Denne arten er ikke blant de peneste av Xiphophorus, men den er desidert blant de sjeldneste. Denne arten hører til i nordøst -Mexico, og er rangert som utryddningtruet. Den vi har her i Stavanger-området er fanget på en plass som heter ”La Huesteca Canyion”, av en skotte ved navn David McAllister i 1998.

  ”Endlers guppy” omsider beskrevet som egen art – Poecilia wingei

  Da den amerikanske forskeren John Endler oppdaget en ny guppy-type i Venezuela i 1975, ble fisken en raskt stigende stjerne i akvariehobbyen, og ble døpt “Endlers guppy”.