Logg inn 
 • Søk: • NAF / Artikler / Diverse / Storauksjon 2002  Right menu

  Akvaristiske Aktiviteter


  Storauksjon på Jæren 2002

  Søndag 17. februar klarte vi å slå ut både OL og vinterferien! Ingen av delene hadde vi ikke tenkt på da vi planla datoen for den årlige storauksjonen i Jæren Akvarieklubb.

  Vi var derfor spente på om det ville komme noen folk - og ikke minst da TV-Vest også dukket opp for å filme begivenheten. Tenk hvis det bare kom 20 stykker - det ville være pinlig! Heldigvis var Stavanger-været med oss, slik det pleier: regnvær og grått. Og som vanlig kommer folk i siste liten. Plutselig var det svart av folk over alt. Og særlig gledelig at det var mange fra klubben - det er jo tross alt derfor dette arrangeres.

  Først ute var Torstein Tønnesen fra Krizoo i Vestfold. Han holdt et meget bra foredrag om maller, med eksempler på ulike typer fra sine reiser til Sør- og Mellom-Amerika. Han fortalte også en del spennende tips om oppdrett, og særlig av Hypancistrus zebra, som han har oppdrettet mange ganger. Mange arter skal ha strømmning i vannet. Særlig er yngel av enkelte arter som Strurisoma (grenmaller) ømfintelig de første ukene mht. på nok oksygen i vannet.

  Storauksjon 2002

  I pausen kunne folk kjøpe bøker fra "Akvariebokklubben", som hadde lagt ut en imponerende mengde litteratur. Pølser, brus og annet var også til salgs. Men så var det tid for auksjonen. Vi hadde i alle fall 80 fremmøtte, og det er jo meget bra. Lokalet var helt fullt. Vi hadde fått inn like under 200 objekter. Det var alt fra 120 liters treakvarium til tomme isoporkasser. Prisene ble stort sett meget bra (for selger), og planter gikk for meget gode priser. Malawi var det værre med, og det var noen flotte Aristochromis christyii som gikk nesten gratis. Men det skal vel være både for kjøper og selger, så begge parter er fornøyde. Av godbitene med fisk kan nevnes Tropheus moorii, leopoldi-scalarer, discus, Urau-ciklider, digre Gibbiceps-maller, flotte par av Ancistrus, sjeldne Betta typer og sjokoladegurami-arter. Det var ellers en del bøker, lysskjermer, mye planter og en del innvendige motorfiltere - for å nevne noe. Den største fisken var forøvrig en sølvhai på 30-40 cm - som gikk for bare 40 kroner!.

  Det er veldig moro når det kommer så mye folk, og vi kommer sikkert til å arrangere dette igjen (det var 6. året denne gang). Siden klubben tar 20% blir det jo også penger i klubbkassa. Så det er bare å avle opp fisk, så de blir ferdige til neste storauksjon i februar i 2003.

  Jan Stenløkk

  Jæren Akvarieklubb