Logg inn 
 • Søk: • NAF / Artikler / Diverse / Poecilia-treff 2002  Right menu

  Akvaristiske Aktiviteter


  2. vestnorske Poecilia-treff, Stavanger 7. september 2002

  Dette var andre gang vi arrangerete treff for levendefødende-interesserte her i Stavanger, som en del av virksomheten til spesialforeningen ”Poecilia Scandinavia”. Som sist hadde Morten fått låne gratis lokaler og fått foredragsholder fra England; David Macallister. Han snakket om Xiphophorus-arter (sverddragere) og innsamlingsturer og -erfaringer fra Mellom-Amerika.

  Poecilia treffet

  Vi hadde annonsert etter beste evne, og var meget fornøyd med at det kom langveisfarende. Hele ni stykker hadde funnet veien fra Øst-Norge, en kom fra Bergen og ellers var Danmark, Sverige, Skotland, Wales og England representert. Totalt vel 40 stykker, men dessverre nesten ingen fra det lokale akvariemiljøet. Kanskje blir det for spesielt med bare levendefødende, eller var det landskampen i fotball som fristet mer?

  Auksjonen var meget vellykket mht. artsutvalg. Bare for å nevne Xiphophorus-arter, så var det clemenciae, andersi, montezumae, multilineatus, meyeri, everlynae, cortezi, nigrensis, maculatus, alverzi, mayaei (tidligere "PMH"), couchianus og gordoni. Andre sjeldenheter var Carlhubbsia stuardi, Phallichthys tico og armates, Alfaro huberi, Micropoecilia picta, Neoheterandria elegans, Priapella intermedia, compressa og olmeca, Nomorhammphus liemi og mollyen Poecilia teresae. Denne manger det til og med bilde av i "Aqualog", der det bare er en tegning. Goodeidene var representert med blant annet Allotoca dugesii, Characodon lateralis og Ataeniobius toweri. Rikelig utvalg med andre ord; 235 objekter og til dels bra priser selv om mye gikk alt for billig. Markedet er i alle fall mettet med Xenotoca eiseni nå! Vi hadde en omsetning på auksjonen på over 11.000 kroner, så vi unngikk å gå i underskudd.

  Jan Stenløkk

  Vi hadde fått satt opp 18 små plastakvarier for å vise litt ulike fisketyper og å ha en bedømming av beste fisk. Dette er populært; folk samles foran fiskene, diskuterer og snakker sammen. Det ble Stein Arild Høiland som stakk av med både fagdommer og publikums gunst for sitt fine par av sverddrageren Xiphophorus clemenciae.

  Stein Arild Høiland

  Som vanlig hadde vi et sosialt treff om kvelden, med skalldyr og drikkevarer. Overnatting foregikk hjemme hos medlemmene i Poecilia - et trivelig og sosial måte å gjøre det på, i tillegg til at det er gratis. Så var det omvisning i de respektive kjellere, før alle reiste hjem til sitt - forhåpentligvis rike på fisk og inntrykk.

  Jan Stenløkk

  Poecilia Scandinavia

  Alle fotos er tatt av Erik Rune Larsen, Stavern.